Úvod » Pravidla

ročník 2014/2015 - ZMĚNA PRAVIDEL!!!

publikováno 18.08.2014 (aktualizováno 18.08.2015)

Již odstaroval nový ročník st.přípravek a přinesl sebou hned několik změn..

Nový ročník 2014/2015

Po vzoru krajských přípravek a snaze po sjednocení pravidel přistupujeme i my ke změnám, které posunou zase spád hry trochu dopředu.

Hra brankáře:

1. Brankář nesmí z pokutového území přes půlící čáru, při rozehrávce ani ze hry, přehodit nebo překopnout míč (často se stávalo, že při rozehrávce vrátil spoluhráč ihned míč brankáři a ten odstřelil míč na soupeřovu branku, kde čekal připravený útočník). Může si míč vyvést mimo vápno a stává se hráčem, který může rozehrát klidně i přes půlící čáru.

2. Brankář smí rozehrát míč tímto způsobem      

  1. výhozem rukou,       
  2. nohou s vyjetím mimo pokutové území(klidně, ať si zaútočí a dá třeba branku),       
  3. nohou s rozehrávkou na vlastní půlce(odpadne pro brankáře stresující situace, kdy všichni na něj křičí, a výsledkem je chyba vystresovaného brankáře).

Autové rozehrání:

1. Rukou

2. Nohou

3. Sám se může rozhodnout, že z místa, kde je aut, může vyjet a hrát

Co si od těchto změn slibujeme? Rychlejší spád, větší koncentrace hráčů, odstranění zbytečných soubojů v blízkosti lajny a především zkvalitnění hry v podobě přesných rozehrávek, zlepšení kreativity u kluků, kteří si rozhodnou sami, jaký způsob rozehrávky si zvolí.

Prosím trenéry, aby před zápasem konzultovali tyto změny, neboť jsem přesvědčen, že někteří na tuto situaci budou reagovat, až to od Vás uslyší. Tak to bohužel je. Jinak platí, že vypisujeme zápis pro všechny kategorie a posíláme v elektronické podobě na adresu

josef.foltyn@tiscali.cz

Prosím, neposílejte zápisy na OFS Hodonín. Zbytečně komplikujete situaci. V případě, že nemáme registraci, uvádějte datum narození.

Střídavé starty

Vzhledem k tomu, že střídavé starty byly úplně v této kategorii zrušeny a zrušení proběhlo, až byly přihlášky odeslané, reagujeme na vzniklou situaci takto:

Pro tento ročník bude platit, že za mateřský klub může startovat hráč, který odešel na hostování do nového klubu (kde měl dřív střídavý start - žlutou registraci) na datumnarození, který bude uveden v zápise.

Těch případů nemusí být hodně, ale chápu, že pro některé malé oddíly toto striktní nařízení má likvidační charakter. Pozor, pro toho kdo nemá vyřízené hostování do nového klubu, nemůže za nový klub hrát.

Reagujeme tímto na Pražský fotbalový svaz, který si udělal výjimku ve střídavých startech a pro přípravky si to povolil.

Startujeme nový ročník, chtěl bych Vás všechny požádat o zachování regulérnosti a nehrajte na výsledky za každou cenu. Jsou mezi Vámi trenéři, kteří klidně nechají sedět 10 hráčů a ženou se za výsledkem v pětici. Pardon, to vlastně nejsou trenéři. Snad zdravý rozum zvítězí.

Hodně fotbalové radosti pro Vás, kteří práci s mládeží věnují svůj čas.

Děkuji a těším se na kvalitní spolupráci.

                                                                                             

Za KM OFS Foltýn Josef - předseda

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery